Uutislistaukseen

Pöytyän seurakunta liittyy Porin aluekeskusrekisteriin 1.5.2021

Kirkkohallituksen täysistunto on linjannut, että vuoden 2022 alusta kirkonkirjojenpidon tehtävät ja väestökirjanpitoon liittyvät toiminnot on keskitettävä aluekeskusrekistereiden tehtäviksi. 

Tietojenluovutus ja jäsenrekisteriasiat 1.5.2021 alkaen Porin aluekeskusrekisteristä.

KirDi on Suomen evankelisluterilaisen kirkon jäsentietojärjestelmän toiminnallisuus, jolla tuotetaan sukuselvityksiä valtakunnallisesti. Virkatodistusten teossa KirDi otetaan käyttöön kaikissa keskusrekistereissä vuoden 2021 loppuun mennessä. Tämä mahdollistaa sukuselvitysten antamisen keskitetysti yhdestä paikasta. Liittymisen jälkeen seurakunnissa ei voi enää tehdä ns. manuaalisia virkatodistuksia, vaan kaikki virkatodistukset annetaan alueellisista keskusrekistereistä. 
Porin aluekeskusrekisteri hoitaa 1.5.2021 alkaen seuraavat Pöytyän seurakunnan viranomaistehtävät, jotka koskevat kirkonkirjojen pitoa ja Suomen ev.lut. kirkon jäsenrekisteriä.

o    virkatodistus
o    sukuselvitys
o    sukututkimus
o    avioliiton esteiden tutkinta
o    ev.lut. kirkon jäsenyys

Jatkossa asiointi käy helposti verkossa 24/7 osoitteessa www.kirkkoporissa.fi/info-ja-asiointi/porin-aluekeskusrekisteri sekä puhelimella 044 730 9605 (arkisin klo 9-15) tai sähköpostitse porinaluekeskusrekisteri@evl.fi

Yhteystiedot löytyvät myös Pöytyän seurakunnan kotisivuilta www.poytyanseurakunta.fi/info-ja-asiointi
 

27.4.2021 13.24