risti kädessä

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Jumalanpalvelus on seurakunnan yhteinen viikottainen juhla.

Tarkoituksena on palvella Jumalaa niillä lahjoilla, joita meille on annettu. Samalla Jumala hoitaa ja vahvistaa meitä. Seurakuntalaiset ovat sydämellisesti tervetulleita viettämään tätä juhlaa, mutta myös osallistumaan siihen monin eri tavoin. Laulamme yhdessä virsiä, rukoilemme, kuulemme Jumalan Sanaa Raamatusta.

Tämän lisäksi olet tervetullut avustamaan suntiota jumalanpalveluksen valmisteluissa. Jos osaat soittaa jotakin instrumenttia, voit avustaa kanttoria säestyksessä tai voit soittaa jumalanpalveluksen aikana. Voit myös tulla kirkkoon esilaulajaksi tai ilahduttaa meitä laulullasi. Pappia voi avustaa lukemalla esimerkiksi sunnuntain raamatunkohdat, osallistumalla esirukoukseen esirukoilijana tai koulutuksen saatuasi voit myös avustaa ehtoollisella. Voit myös tulla keittämään kirkkokahvit joko kirkkoon tai seurakuntataloille.

Tärkeintä kuitenkin on, että olet mukana ja läsnä. Mitään erityistehtävää ei ole pakko ottaa vastaan, mutta mahdollisuuksia on monia.

Jos kiinnostuit, otahan rohkeasti yhteyttä kirkkoalueesi pappiin, kanttoriin tai suntioon.

Pöytyän kirkko
Pöytyän kirkkoalue
Kappalainen/Lähetys
Karinaisten kirkkoalue
Kyröntie 67
21800 Kyrö
Seurakuntapastori/Diakonia
Oripään kirkkoalue
Kertuntie 5
32500 Oripää

Kielitaito: suomi, englanti

• Diakoniset kotikäynnit

Seurakuntapastori/Kasvatus
Yläneen kirkkoalue
Kirkkokuja 2 C
21900 Yläne

Minut löytää sunnuntaisin ja muina pyhäpäivinä viettämässä seurakunnan kanssa jumalanpalvelusta kirkossa tai seurakuntatalolla. Viikonloppuisin olen mukana seurakuntalaisten tärkeissä juhlahetkissä: ristiäisissä ja avioliittoon vihkimisissä. Myös surun hetkellä olen vierelläkulkijana. Hautajaisissa olen omaisten kanssa saattamassa kuollutta läheistä viimeiselle matkalle ja siunaamassa tätä haudan lepoon.

Arkisin tapaan seurakuntalaisia, pidän erilaisia hartaushetkiä, kuuntelen ja keskustelen. Ilokseni saan vierailla lasten kerhoissa, päiväkodeissa ja alakouluissa. Pidän aamunavauksia yläkouluilla ja vastaan seurakunnan rippikoulusta yhdessä nuorisotyöntekijän kanssa. Olen mukana myös seurakunnan isostoiminnassa.

Minun kanssani voi keskustella luottamuksellisesti. Minuun saa yhteyden puhelimitse numerosta 040-576 4757 tai sähköpostitse merelle.peltonengalindo@evl.fi. Minut löytää myös facebookista.

Ota rohkeasti yhteyttä!