Ajankohtaista seurakunnassa

Lohdutusta ja toivoa

Lokakuussa vietimme lohdutuksen ja toivon iltaa Oripäässä. Vieraanamme oli silloin kirjailija / toimittaja Hanna Ekola.

Lauluja särkyneille sunnuntaina 7.11. klo 18 Pöytyän seurakuntatalolla. Helena Heimola, Tapio Kanaoja ja Irina Kaukinen.

Jos haluat keskustella surusta ja sinua kohdanneesta menetyksestä, ole rohkea ja ota yhteyttä. Olemme tukenasi ympäri vuoden.

Lisätietoja diakonissa Marja Seppälä p. 044 5220088.

Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräys pureutuu ikäihmisten taloudelliseen ahdinkoon

Eri syistä johtuva köyhyys koettelee vanhusväestöä Suomessa ja maailmalla. Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräyksen tuotolla autetaan taloudellisissa vaikeuksissa olevia ikäihmisiä niin Suomessa kuin kehittyvien maiden kriisialueilla. Keräys alkaa 7.2.2021 ja jatkuu ensimmäistä kertaa syksyyn asti.

Vähävaraiset vanhukset ovat usein tilanteessa, jossa vaikeudet kasaantuvat. Köyhyys aiheuttaa helposti terveydellisiä ongelmia, sosiaalista eristäytymistä, yksinäisyyttä ja digisyrjäytymistä.

Eläkeiän köyhyyden merkittäviä tekijöitä voivat olla työelämän ulkopuolelle jääminen, kotiäitiys, työkyvyttömyys, pitkäaikaistyöttömyys, pienipalkkaisuus, sairaudet – tai näiden kaikkien yhdistelmä. Listalle kuuluvat myös kallis asuminen, peritty huono-osaisuus, mielenterveyden ongelmat sekä monet yllättävät tekijät.

Suomessa vanhusten köyhyys näyttäytyy eri tavoin eri puolilla maata. Myös puuttumiskeinot ilmiöön ovat monimuotoisia. Karua on, että suurin yksittäinen seurakuntien ruoka-avun asiakasryhmä on vähävaraiset vanhukset.

EU-ruokakasseja

EU-kassien jakelupäivät järjestetään kaikilla kirkkoalueilla. Ruokaa on kuitenkin varattu niin, että sitä riittää ympäri vuoden. Kysy kassia oman alueesi diakoniatyöntekijältä!

Marraskuussa 2021 jakelut seuraavasti:

Ma 8.11. klo 10 - 12 Oripään diakoniatoimistolla

Ke 10.11. klo 10 - 12 Yläneen diakoniatoimistolla

Ke 10.11. klo 15.30 - 17 Riihikosken seurakuntatalolla

Ke 17.11. klo 15 - 17 Kyrön seurakuntakodilla

Mikäli em. aikataulu ei sinulle sovi, ole yhteydessä oman alueesi diakoniatyöntekijään Katriin, Marjaan tai Minnaan.

Muualla verkossa