Hautajaiset

"Älköön sydämenne olkoon levoton. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun. Minun isäni kodissa on monta huonetta - enhän minä muuten sanoisi, että menen valmistamaan teille asuinsijan." (Joh.14:1-2)

Läheisen ihmisen kuollessa suru varjostaa elämän. Elämän rajallisuus tulee vastaan. Kristinuskon sanoman kautta meillä on toivo jälleennäkemisestä. Kuolema ei ole kaiken loppu, vaan ikkuna toiseen todellisuuteen. 

Surun keskellä tärkeää on ystävien ja läheisten tuki. Seurakunnan työntekijät ovat apuna ja tukena hautajaisten suunnittelussa ja käytännön järjestelyissä. Heiltä saa myös keskusteluapua surun keskellä. 

Hautajaisjärjestelyt käynnistyvät ottamalla yhteyttä seurakuntatoimistoon ja yksityiseen hautaustoimistoon
Seurakuntatoimiston työntekijän kanssa voi sopia hautajaisten yksityiskohdista: hautauspäivästä, hautapaikasta, siunauksen toimittavasta papista, kanttorista ja muistotilaisuuden pitopaikasta, mikäli se järjestetään seurakunnan tiloissa. Yksityisen hautaustoimiston henkilökunnan kanssa sovitaan arkusta tai uurnasta sekä vainajan kuljetuksesta. 

Et ole menetyksesi kanssa yksin. Seurakunnasta saat tukea ja apua myös hautajaisten jälkeen. Yhteyttä voit ottaa suoraan pappiin tai voit tiedustella seurakuntatoimistosta mahdollisuutta osallistua sururyhmään. 

"Sinun turvasi on ikiaikojen Jumala, sinua kantavat iankaikkiset käsivarret." (5.Moos.33:27)

 

Kuva: Hannu Jukola

Arkku kirkossa kukkien ympäröimänä.

Tukea läheisensä menettäneille

Jos haluat keskustella sinua kohdanneesta menetyksestä, ole rohkea ja ota yhteyttä. Olemme tukenasi ympäri vuoden. 

Sururyhmä toteutetaan kevään koittaessa maaliskuussa kolmena keskiviikkona 13.3.; 20.3. ja 27.3. klo 18.00 - 19.30. Paikkana on Riihikosken seurakuntatalo (Kauppakuja 2, Riihikoski).

Älä jää yksin, ilmoittaudu mukaan soittamalla Marjalle tai Petrille!

"Osa maailmastani on kadonnut,
osa minusta,
eikä mikään mikä jäi,
ole entisellään.
Sinä olet poissa."

-Pia Perkiö-

 

 

Hautajaisten suunnittelussa ja toteutuksessa seurakunnan työntekijät ovat apuna. Voit olla yhteydessä oman seurakunnan kirkkoherranvirastoon, päivystävään pappiin tai hautaustoimistoon. Siunaustilaisuus ja muistotilaisuus tarjoavat läheisille mahdollisuuden yhteiseen surutyöhön.

Hautaan siunaaminen

Kuoleman koskettaminen paljastaa elämän rajallisuuden. Omien läheisten lisäksi tukea antaa myös seurakunta. 

Kuoleman jälkeen on toivoa