Hautojen hoito sekä hallinta-ajan tarkistus

Kevään 2024 haudanhoitotarjoukset lähetetään asiakkaille viikoilla 9/10.

Mikäli haluatte tilata haudan hoidon, hallinta-ajan tarkistuksen tai muuttaa saamaanne haudanhoitotarjousta, toimikaa seuraavasti: 

  • mikäli teillä on kysyttävää, voitte ottaa yhteyttä seurakunnan taloustoimistoon maanantaisin (haudanhoitoasioiden hoitaminen pyritään keskittämään kevään ruuhka-aikana yhteen päivään viikossa): 
     
    • aamupäivällä klo 9-12 taloussihteeri Pirkko Itä puh. 044 741 8308  
    • iltapäivällä klo 13-15 seurakuntasihteeri Piia Lehtonen puh. 02 776 4500 

tai lähettää sähköpostia osoitteeseen poytya.virasto@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

Uusia haudanhoitoja kuluvalle kesälle otetaan vastaan toukokuun loppuun saakka.
Pelkkä kastelu on mahdollista sopia myöhemminkin. Perennahoitosopimuksia voi tehdä pitkin vuotta.
Sopimus astuu voimaan maksun jälkeen. Hoitoihin ei kuulu havutusta.

Haudanhoidon voi ottaa vain hallinnassa olevaan hautaan. Lomakkeella voi rastittaa kohdan, jossa pyytää tarkistamaan hallinta-ajan, mikäli se ei ole itsellä tiedossa. 

Haudan hallinta-aika voidaan ottaa 25 vuodeksi kerrallaan ja sen maksu määrätään seurakunnan hinnastossa vuosittain. Haudalle tehtävien hautauksien yhteydessä hallinta-aika tarkistetaan kestämään hautauksesta 25 vuotta eteenpäin, jotta haudan koskemattomuusaika ei vaarannu. 

Tällä hetkellä hinnaston mukainen 25 vuoden hallinta-ajan pidennys maksaa 200 euroa/hautapaikan sija. 

Mikäli hallinta-aikaa ei halua jatkaa, tulee hauta luovuttaa seurakunnalle ja kertoa haluaako pitää hautakiven (omaisten omaisuutta) vai luovuttaa sen seurakunnalle. 

Huomioitavaa

Jotta hoitohaudoilla työskentely sujuisi ilman ongelmia pyydämme omaisia hakemaan kynttilälyhdyt ym. talven ajan koristeet pois huhtikuun aikana.

Hautojen väleissä tai hautakivien takana ei saa säilyttää tavaroita, koska ne hankaloittavat hoitotoimenpiteitä ja saattavat rikkoutua.