Pöytyän seurakunnan yhteistyökohteet

Etelä-Sudan

Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys tukee erityisesti kirkon työntekijöiden koulutusta, kristillistä kasvatusta ja diakoniatyötä. 

Etelä-Sudan itsenäistyi Sudanista 9. heinäkuuta 2011. Etelän asukkaat edustavat uskonnoltaan kansanuskontoja ja kristinuskoa. Maan suurin kaupunki ja pääkaupunki on Juba. Maan virallinen kieli on englanti, vaikka suurin osa kansasta puhuu kotikielenään jotakin paikallista kieltä.  

Molemmissa maissa asukkaita on yhteensä yli 40 miljoonaa. Noin seitsemän kertaa Suomen kokoisella alueella on satoja kansallisuuksia. Kieliä on 597. Pohjoisessa on valtakielenä arabia. 

 

Valokuva Antti Pentikäinen 

Maasaityö Tansaniassa

Tuemme myös maasaityötä
Maasaityön painopiste on siirtynyt nuorten naisten opiskelun tukemiseen sekä kirkon rakennustyön tukemiseen.

Syksyllä 2015 Mwanavalan kylässä kerättiin hiekkaa tiilien valmistamista varten. Työ tehdään paikallisella ammattitaidolla pitkälti kyläläisten voimin. Edellinen kirkko tuhoutui myrskyssä. Uusi kirkko rakennetaan kestävämmästä materiaalista. Vanhasta tuhoutuneesta kirkosta pystytään käyttämään esim. kattopellit.

Olemme tukeneet kahden nuoren naisen opiskelua lastentarhanopettajaksi Mtwarassa. He ovat valmistuneet loppuvuodesta 2016.
Vuoden 2017 tammikuussa olemme aloittaneet uuden yhteistyöprojektin. Tarkoitus on tukea kahden uuden nuoren naisen opiskelua lastentarhanopettajaksi.  He ovat Mwanavalan ja Madungurun kylästä. Tuki sisältää opiskelijoiden koulukirjojen, -puvun ja muiden opiskelutarvikkeiden hankinnan ja tuen matkakuluihin. 

Tarpeen mukaan on tuettu myös yläkoululaisten opintoja maksamalla lukukausimaksuja.

Yhteyshenkilömme pastori Muhehwan sanoin: tärkein asia on kristillinen elämä ja koulutus. Muhehwa työskentelee teologisena koordinaattorina ja koordinoi jatkokoulutusta ympäri Tansanian eteläistä hiippakuntaa. Näin ollen tuntee maasait ja heidän elämäntilanteensa. 

 

Kirkko, jonka yksi tiiliseinä on tuhoututnut.   Mwanavalan tuhoutunut kirkko      Tansaniassa
   Kuva: Joseph Muhehwa

Kaksi mustaa henkilöä kantaa suurta puunoksakuormaa päänsä päällä.

Ota yhteyttä

Diakonissa/Lähetyssihteeri (vuosilomalla 1. - 8.11.)
Oripään kirkkoalue Yläneen kirkkoalue
Kertuntie 5
32500 Oripää

Puhelinpäivystys tiistaina klo 9 - 11, muulloinkin mahdollisuuksien mukaan.

  • Kotikäynnit ja diakonia-avustusasiat Oripään ja Yläneen kirkkoalueilla
  • Lähetystyö koko seurakunnan alueella