Rippikoululaiset alboissa
Rippikoulu

Kerran elämässä koettu seikkailu, kirkon kasteopetusta, traditio... Rippikoulu on kaikkea tätä ja paljon enemmän.

Kesän lopussa kaikki seuraavana vuonna 15-vuotta täyttävät Pöytyän seurakunnan jäsenet saavat kutsun rippikouluun. Rippikoulun käyminen on vapaaehtoista. Seurakuntamme nuorista melkein kaikki kuitenkin ilmoittautuvat mukaan.

Rippikoulua käydään noin vuosi ja se sisältää seurakuntaan tutustumista, kristilliseen oppiin syventymistä, jumalanpalveluskäyntejä ja huipentuu usein noin viikon mittaiseen leirijaksoon. Pöytyän seurakunnassa voit valita myös päivärippikoulun, joka ei sisällä yöpymistä.

Leirijakson päätteeksi vietetään konfirmaatiojuhlaa kirkossa yhdessä sukulaisten ja ystävien kanssa. Konfirmaatio on kasteen ja kastetun vahvistamista. Konfirmaatioita järjestetään vuosittain jokaisessa seurakunnan kirkossa.

Rippikoulun lähtökohtana on Jeesuksen kaste- ja lähetyskäsky:
"Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." (Matt.28:16-20)

Erityisrippikoulu

Oppiminen on yksilöllistä ja monilla nuorilla oppimiseen liittyy sellaista erilaisuutta, että se on välttämätöntä ottaa huomioon rippikoulun toteutuksessa. Tavoitteena on, että jokaisella nuorella lähtötilanteesta riippumatta on yhtäläinen oikeus käydä rippikoulu.

Mikäli nuorellanne on tarvetta erityisrippikoulun käymiseen ottakaa yhteyttä Merelle Peltonen Galindoon. Yritetään yhdessä etsiä sopiva tapa käydä rippikoulu.

Rippikoulu 2021-2022

Rippikoulusta järjestetään nuorille infotilaisuudet kouluissa elokuun aikana ja huoltajille on tarjolla
etäilta Teamsin kautta.

Vanhempainilta rippikoulusta ke 25.8. klo 18.00

Vanhempainillan muistion voit lukea tästä

ILMOITTAUTUMINEN Katrina verkkolomakkeen kautta.
Ilmoittautumislomakkeelle pääset tämän linkin kautta

• Ilmoittautumislomake avautuu pe 13.8. klo 8.00
• Ilmoittautumisesta voit kysellä Teijalta p. 050-571 2532 tai teija.haakana@evl.fi

RIPPIKOULUN ALOITUSKONSERTTI la 11.9. klo 15.00

Konsertissa soittaa kls., joka on tämän hetken suosituin hengellistä rokkia soittava bändi.
Konsertti kuvataan ja siihen on mahdollista osallistua myös etänä kotoa käsin.

Koronatilanteen mahdollisesti rajoittaessa kokoontumista, kaikki osallistuvat konserttiin etäyhteydellä.
Konsertin etälinkki lähetetään kaikille rippikouluun ilmoittautuneille sähköpostiin ja siitä tehdään myös tapahtuma seurakunnan kotisivuille.

Rippikoululaiset saavat konsertissa oman ryhmänsä riparipassin, jossa on ryhmän ohjelma, ohjeita rippikoulun ajalle sekä
työntekijöiden yhteystiedot. Konsertin toteutuessa etänä, riparipassit jaetaan koulujen kautta tai postitse rippikoululaisille.

Rippikoululaiset makaavat nurmikolla

Seurakuntapastori/Kasvatus