Rippikoululaiset alboissa
Rippikoulu

Rippikoulu

Kerran elämässä koettu seikkailu, kirkon kasteopetusta, traditio... Rippikoulu on kaikkea tätä ja paljon enemmän. 

Kesän lopussa kaikki seuraavana vuonna 15-vuotta täyttävät Pöytyän seurakunnan jäsenet saavat kutsun rippikouluun. Rippikoulun käyminen on vapaaehtoista. Seurakuntamme nuorista melkein kaikki kuitenkin ilmoittautuvat mukaan. 

Rippikoulua käydään noin vuosi ja se sisältää seurakuntaan tutustumista, kristilliseen oppiin syventymistä, jumalanpalveluskäyntejä ja huipentuu usein noin viikon mittaiseen leirijaksoon. Pöytyän seurakunnassa voit valita myös päivärippikoulun, joka ei sisällä yöpymistä.

Leirijakson päätteeksi vietetään konfirmaatiojuhlaa kirkossa yhdessä sukulaisten ja ystävien kanssa. Konfirmaatio on kasteen ja kastetun vahvistamista. Konfirmaatioita järjestetään vuosittain jokaisessa seurakunnan kirkossa. 

Rippikoulun lähtökohtana on Jeesuksen kaste- ja lähetyskäsky:
"Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." (Matt.28:16-20)

 

YLEISTÄ

Pöytyän seurakunnan rippikoulut ovat maksullisia päiväriparia lukuun ottamatta. Maksu määräytyy ryhmän mukaan ja tulee olla suoritettuna ennen kyseisen ryhmän leirijakson alkua. Riparimaksuja on mahdollista maksaa osissa, tämä on sovittava hyvissä ajoin etukäteen. Maksuista on myös mahdollista saada diakonista-avustusta taloudellisista syistä.

Rippikouluun osallistuva sitoutuu riparin aikatauluihin. Mahdolliset poissaolot tulee korvata ja niistä on sovitta ryhmästä vastaavien työntekijöiden kanssa. Rippikoulua ei ole mahdollisuutta suorittaa etänä.

 

Erityisrippikoulu

Oppiminen on yksilöllistä ja monilla nuorilla oppimiseen liittyy sellaista erilaisuutta, että se on välttämätöntä ottaa huomioon rippikoulun toteutuksessa. Tavoitteena on, että jokaisella nuorella lähtötilanteesta riippumatta on yhtäläinen oikeus käydä rippikoulu.

Mikäli nuorellanne on tarvetta erityisrippikoulun käymiseen ottakaa yhteyttä Merelle Peltonen Galindoon. Yritetään yhdessä etsiä sopiva tapa käydä rippikoulu.

 

Rippikoulu 2022-2023

 

Rippikoulujen ohjelmat löydät seuraavien linkkien kautta

Syysloman ripari

Patikkaripari

Päivärippikoulu

Viron ripari 1 

Viron ripari 2

YouTube-video

Ota yhteyttä

Seurakuntapastori/Kasvatus
Yläneen kirkkoalue
Kirkkokuja 2 C
21900 Yläne