Yläneen kirkko

Pyhän Olavin kirkko

Kirkkokuja 1, 21900 Yläne
044 5252 528 (seurakuntamestari)

Avoinna tilaisuuksien yhteydessä sekä sopimuksen mukaan

Yläneen kirkko

Vuonna 1782 valmistuneen Pyhän Olavin kirkon on rakentanut Mikael Piimänen. Norjalaisen pyhimyksen mukaan nimetty Yläneen kirkko on kivijalkainen puukirkko.

Kirkko sijaitse vuonna 1663 rakennetun edeltäjänsä paikalla. Kirkkoa on korjattu useaan kertaan, kirkon viimeisin saneeraus valmistui vuonna 1996. Tällöin kiinnitettiin huomiota valaistukseen ja väritykseen sekä turvallisuustekijöihin. Yläneen kirkossa on istumapaikkoja noin 500 hengelle.

Kirkon takana sakastinoven vieressä on ramppi pyörätuolille. Kirkolle pääsy edellyttää avustajan käyttöä (jyrkkä mäki ja kirkon ovet).
Yleisö-wc löytyy kirkon sisätiloista sekä parkkipaikan viereisestä huoltorakennuksesta.
Kirkon varaukset kirkkoherranvirastosta arkisin klo 9-15, puh. 02 7764 500.

Kirkon ympärillä sijaitsee hautausmaa.

Kirkko sijaitsee aivan Yläneen keskustassa, Haaviontieltä käännytään Kirkkokujalle.
Iso pysäköintialue kirkon läheisyydessä. Kirkon portin lähellä on myös muutama invapaikka.

Yläneen kirkon historiaa

Vaativa pyörätuolireitti