Taloudellista apua seurakunnalta?

Diakoniatyöntekijän kanssa voi keskustella taloudelliseen kriisitilanteeseen johtaneista syistä ja elämänhallintaan liittyvistä asioista täysin luottamuksellisesti. Yhdessä voidaan miettiä, miten tilanteesta voidaan päästä eteenpäin.

Seurakunnan antama taloudellinen avustus on luonteeltaan kertaluonteista ja viimesijaista apua ennakoimattomissa kriisitilanteissa.

Avustus voidaan antaa osto-osoituksena ruokakauppaan.

Avustusta ei anneta päihtyneelle tai uhkaavasti käyttäytyvälle henkilölle.

Avustusta ei anneta, jos avuntarve on jatkuvaa / usein toistuvaa, eikä ole oletettavissa, että avustamisella on selkeää tilannetta parantavaa vaikutusta.

Uusi-Toivo lounaat Oripään seurakuntatalolla (Kertuntie 5). Lounaan hinta 5€/henkilö, työttömät 1€/henkilö. Lounas toteutuu syksyllä 2017 seuraavasti: 12. syyskuuta, 24. lokakuuta ja 28. marraskuuta. Lounaan yhteydessä jaetaan lahjoituksena saatuja ylijäämäelintarvikkeita vähävaraisille ja tilapäisesti tarvitseville.

Aamukahvit juodaan parillisten viikkojen perjantaina klo 9 Riihikosken seurakuntatalolla (Kauppakuja 2).

EU-ruokaa jaetaan Pöytyän seurakunnan kautta. Voit kysyä diakoniatyöntekijöiltä ruoka-apua, sillä tuotteita riittää.

Lahjaleipää saamme viikottain. Jakelua on tehty sosiaalitoimen, kotihoidon ja vapaaehtoisten välityksellä. Lahjaleipää on tarjolla kotiin vietäväksi keskiviikkoisin Kyrön kohtauskulmassa (Kyrön OP:n kerhohuoneella klo 10 - 11.30), Riihikosken ja Oripään sosiaalitoimistoissa sekä Yläneen kirkkoherranvirastossa (klo 9-10). Halutessasi leipää ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihin.

Seurakunta jakaa myös lahjaleipää, kysy työntekijöiltä!

Minna Majuri-Kiiski
Johtava diakoniatyöntekijä