Uskottu, toivottu, rakastettu. Seurakuntavaalit Suomen ev.lut.kirkko.

Seurakuntavaalit 2022 Pöytyän seurakunnassa

Haluatko vaikuttaa seurakuntasi toimintaan tulevaisuudessa?

Seurakuntavaalit toimitetaan neljän vuoden välein.

Seurakuntavaalit ovat ennen kaikkea paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen.

Tule äänestämään sellaisena kuin olet.

Tavoitteena on saada jokaiseen seurakuntaan kaikenikäisiä, erilaisissa elämäntilanteissa olevia luottamushenkilöitä eri aloilta. Äänestäminen on hyvä tapa vaikuttaa oman seurakuntasi asioihin. Olemme kaikki tervetulleita kirkkoon ja äänestämään. Me kaikki olemme uskottuja, toivottuja sekä rakastettuja.

Mistä seurakuntien luottamushenkilöt päättävät. Tietoa löytyy tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Tärkeät päivämäärät

Ennakkoäänestys 8.–12.11.2022
Ennakkoon voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan!

Varsinainen äänestyspäivä 20.11.2022
Vaalipäivänä voit äänestää vain oman seurakuntasi äänestyspaikassa. Äänestysaikaa on klo 11.00–20.00.

Globaali vastuu on osa kirkon työtä

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kansainvälinen vastuu toteutuu kokonaisvaltaisesti sekä sanoin että teoin. Seurakuntien valtuuttamina järjestöt tekevät muun muassa kehitysyhteistyötä, rauhan työtä, humanitaarista apua, raamatunkäännöstyötä ja tukevat paikallisia seurakuntia maailmalla.

Kirkon UlkomaanapuLinkki avautuu uudessa välilehdessäSuomen LähetysseuraLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja Suomen PipliaseuraLinkki avautuu uudessa välilehdessä kampanjoivat syksyn          seurakuntavaaleissa globaalin kirkon puolesta. Järjestöt haastavat ehdokkaat rakentamaan
yhdessä globaalia kirkkoa ja pitämään seurakunnan päätöksenteossa esillä kirkon kansainvälistä tehtävää.

Globaalikirkko.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä-verkkosivuilla seurakuntavaaliehdokkaat voivat allekirjoittaa lupauksen globaalin kirkon puolesta. Äänestäjät voivat käydä verkkosivuilla katsomassa, ketkä oman seurakunnan ehdokkaat ovat allekirjoittaneet lupauksen.

Seurakuntavaalit järjestetään 20.11.2022

Kelpo, hyvä, pyhä. Äänestä sellaisena, kuin olet. Seurakuntavaalit.