Uskottu, toivottu, rakastettu. Seurakuntavaalit Suomen ev.lut.kirkko.

Seurakuntavaalit 2022

Haluatko vaikuttaa seurakuntasi toimintaan tulevaisuudessa? Asetu ehdolle seurakuntavaaleissa. Muistathan myös äänestää!

Seurakuntavaalit toimitetaan neljän vuoden välein.

Seurakuntavaalit ovat ennen kaikkea paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen.

Tule ehdokkaaksi ja äänestämään sellaisena kuin olet – olet uskottu, toivottu ja rakastettu

Tavoitteena on saada jokaiseen seurakuntaan kaikenikäisiä, erilaisissa elämäntilanteissa olevia luottamushenkilöitä eri aloilta. Äänestäminen on hyvä tapa vaikuttaa oman seurakuntasi asioihin. Olemme kaikki tervetulleita kirkkoon ja äänestämään. Me kaikki olemme uskottuja, toivottuja sekä rakastettuja.

Mistä seurakuntien luottamushenkilöt päättävät. Tietoa löytyy tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Tärkeät päivämäärät

Ehdokasasettelu päättyy 15.9.2022
Mikäli et ole kirkon jäsen mutta ehdokkuus seurakuntavaaleissa kiinnostaa, liity kirkkoon ajoissa. Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka on seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2022 ja täyttää 18 vuotta viimeistään 20.11.2022.

Ennakkoäänestys 8.–12.11.2022
Ennakkoon voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan!

Varsinainen äänestyspäivä 20.11.2022
Vaalipäivänä voit äänestää vain oman seurakuntasi äänestyspaikassa. Äänestysaikaa on klo 11.00–20.00.

Usko, toivo, tulevaisuus. Tulevaisuus on joka tapauksessa meidän. Nuorten vaalikampanja.

Seurakuntavaalit järjestetään 20.11.2022

Viljelijä, varjelija, haaveilija. Asetu ehdolle sellaisena, kuin olet. Seurakuntavaalit 2022.