Rippikoululaiset alboissa
Rippikoulu

Rippikoulu

Kerran elämässä koettu seikkailu, kirkon kasteopetusta, traditio... Rippikoulu on kaikkea tätä ja paljon enemmän. 

Kesän lopussa kaikki seuraavana vuonna 15-vuotta täyttävät Pöytyän seurakunnan jäsenet saavat kutsun rippikouluun. Rippikoulun käyminen on vapaaehtoista. Seurakuntamme nuorista melkein kaikki kuitenkin ilmoittautuvat mukaan. 

Rippikoulua käydään noin vuosi ja se sisältää seurakuntaan tutustumista, kristilliseen oppiin syventymistä, jumalanpalveluskäyntejä ja huipentuu usein noin viikon mittaiseen leirijaksoon. Pöytyän seurakunnassa voit valita myös päivärippikoulun, joka ei sisällä yöpymistä.

Leirijakson päätteeksi vietetään konfirmaatiojuhlaa kirkossa yhdessä sukulaisten ja ystävien kanssa. Konfirmaatio on kasteen ja kastetun vahvistamista. Konfirmaatioita järjestetään vuosittain jokaisessa seurakunnan kirkossa. 

Rippikoulun lähtökohtana on Jeesuksen kaste- ja lähetyskäsky:
"Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." (Matt.28:16-20)

 

Erityisrippikoulu

Oppiminen on yksilöllistä ja monilla nuorilla oppimiseen liittyy sellaista erilaisuutta, että se on välttämätöntä ottaa huomioon rippikoulun toteutuksessa. Tavoitteena on, että jokaisella nuorella lähtötilanteesta riippumatta on yhtäläinen oikeus käydä rippikoulu.

Mikäli nuorellanne on tarvetta erityisrippikoulun käymiseen ottakaa yhteyttä Merelle Peltonen Galindoon. Yritetään yhdessä etsiä sopiva tapa käydä rippikoulu.

 

 

YouTube-video

 

YouTube-video

 

Rippikoululaiset makaavat nurmikolla

Ota yhteyttä

Nuorisotyönohjaaja
Karinaisten kirkkoalue Oripään kirkkoalue Pöytyän kirkkoalue Yläneen kirkkoalue
Turuntie 1187
21880 Pöytyä
Seurakuntapastori/Kasvatus
Yläneen kirkkoalue
Kirkkokuja 2 C
21900 Yläne