Rippijuhlat

Rippikoulu käydään pääsääntöisesti sinä vuonna, jona nuori täyttää viisitoista. Seurakunnasta lähetetään kaikille kirkkoon kuuluville nuorille kirje, jossa heidät ja heidän huoltajansa kutsutaan rippikoulun infoiltaan. Rippikoulun käyminen on vapaaehtoista.

Rippikoulua käydään noin vuosi ja se sisältää seurakuntaan tutustumista, kristilliseen oppiin syventymistä, jumalanpalveluskäyntejä ja huipentuu usein noin viikon mittaiseen leirijaksoon. Leirijakson päätteeksi vietetään konfirmaatiojuhlaa kirkossa. Konfirmaatio on kasteen ja kastetun vahvistamista. Konfirmaatioita järjestetään vuosittain jokaisessa seurakunnan kirkossa. 

Rippijuhlat voi järjestää kotona, seurakunnan tiloissa tai jossain muussa sopivassa ja mieluisassa paikassa.

 

Konfirmaation jälkeen rippikoulun käyneellä on oikeus toimia kummina, käydä itsenäisesti ehtoollisella ja saada kirkollinen avioliittoon vihkiminen. 

Rippikoulu on matka. Se on askel kohti aikuisuutta ja itsenäistymistä. Rippikoulussa henkilökohtainen tukiverkosto laajenee, sillä sen aikana saa mahdollisuuden tutustua seurakunnan työntekijöihin, joiden puoleen voi tarvittaessa kääntyä. Rippikoulun aikana saa perehtyä lisää kristinuskon ominaispiirteisiin ja sen sisältöön. Se tarjoaa myös mahdollisuuden kasvaa kristittynä ja syventää uskoa.Lisätietoja rippikoulun käymisestä Pöytyän seurakunnassa saat nuorisotyönohjaaja Teija Haakanalta tai rippikoulusta vastaavalta papilta Merelle Peltonen Galindolta

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena. Tällöin kannattaa ottaa suoraan yhteyttä seurakunnan pappiin, jonka kanssa voi sopia rippikoulun yksityiskohdista. 

 

Valokuvat: Jussi Vierimaa