Hautajaiset

"Älköön sydämenne olkoon levoton. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun. Minun isäni kodissa on monta huonetta - enhän minä muuten sanoisi, että menen valmistamaan teille asuinsijan." (Joh.14:1-2)

Läheisen ihmisen kuollessa suru varjostaa elämän. Elämän rajallisuus tulee vastaan. Kristinuskon sanoman kautta meillä on toivo jälleennäkemisestä. Kuolema ei ole kaiken loppu, vaan ikkuna toiseen todellisuuteen. 

Surun keskellä tärkeää on ystävien ja läheisten tuki. Seurakunnan työntekijät ovat apuna ja tukena hautajaisten suunnittelussa ja käytännön järjestelyissä. Heiltä saa myös keskusteluapua surun keskellä. 

Hautajaisjärjestelyt käynnistyvät ottamalla yhteyttä kirkkoherranvirastoon ja yksityiseen hautaustoimistoon. (Pöytyän seurakunnan hautausohje
Kirkkoherranviraston työntekijän kanssa voi sopia hautajaisten yksityiskohdista: hautauspäivästä, hautapaikasta, siunauksen toimittavasta papista, kanttorista ja muistotilaisuuden pitopaikasta, mikäli se järjestetään seurakunnan tiloissa. Yksityisen hautaustoimiston henkilökunnan kanssa sovitaan arkusta tai uurnasta sekä vainajan kuljetuksesta. 

Et ole menetyksesi kanssa yksin. Seurakunnasta saat tukea ja apua myös hautajaisten jälkeen. Yhteyttä voit ottaa suoraan pappiin tai voit tiedustella kirkkoherranvirastosta mahdollisuutta osallistua sururyhmään. 

"Sinun turvasi on ikiaikojen Jumala, sinua kantavat iankaikkiset käsivarret." (5.Moos.33:27)

 

Kuva: Hannu Jukola

Vertaistukiryhmä läheisensä menettäneille

Sururyhmä järjestetään syksyllä 2020 Oripään srk-talolla. Ryhmässä keskustellaan luottamuksellisesti surusta, menetyksestä, sen yli pääsemisestä ja toipumisesta.

Illan kulku:
Kahvihetki ja kuulumiset
Hiljentyminen
Lyhyt alustus illan teemasta
Ryhmäkeskustelu (halutessasi voit vain kuunnella)
Illan päätös

Sururyhmän ohjaajina toimivat diakoniapappi Petri Thurén ja diakonissa Marja Seppälä. Ryhmä kokoontuu 5-6 kertaa.

Jos haluat keskustella sinua kohdanneesta menetyksestä, ole rohkea ja ota yhteyttä. Olemme tukenasi ympäri vuoden.

"Osa maailmastani on kadonnut,
osa minusta,
eikä mikään mikä jäi,
ole entisellään.

Sinä olet poissa."

-Pia Perkiö-