Ajankohtaista seurakunnassa

Suruaiheinen ilta

Suruaiheista iltaa vietettiin syksyllä 2020 kirkkoalueittain. Jos haluat keskustella surusta ja sinua kohdanneesta menetyksestä, ole rohkea ja ota yhteyttä. Olemme tukenasi ympäri vuoden.

Lisätietoja diakonissa Marja Seppälä p. 044 5220088.

Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräys pureutuu ikäihmisten taloudelliseen ahdinkoon

Eri syistä johtuva köyhyys koettelee vanhusväestöä Suomessa ja maailmalla. Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräyksen tuotolla autetaan taloudellisissa vaikeuksissa olevia ikäihmisiä niin Suomessa kuin kehittyvien maiden kriisialueilla. Keräys alkaa 7.2.2021.

Vähävaraiset vanhukset ovat usein tilanteessa, jossa vaikeudet kasaantuvat. Köyhyys aiheuttaa helposti terveydellisiä ongelmia, sosiaalista eristäytymistä, yksinäisyyttä ja digisyrjäytymistä.

Eläkeiän köyhyyden merkittäviä tekijöitä voivat olla työelämän ulkopuolelle jääminen, kotiäitiys, työkyvyttömyys, pitkäaikaistyöttömyys, pienipalkkaisuus, sairaudet – tai näiden kaikkien yhdistelmä. Listalle kuuluvat myös kallis asuminen, peritty huono-osaisuus, mielenterveyden ongelmat sekä monet yllättävät tekijät.

Suomessa vanhusten köyhyys näyttäytyy eri tavoin eri puolilla maata. Myös puuttumiskeinot ilmiöön ovat monimuotoisia. Karua on, että suurin yksittäinen seurakuntien ruoka-avun asiakasryhmä on vähävaraiset vanhukset.

EU-ruokakasseja

EU-kassien jakelupäivät järjestetään kaikilla kirkkoalueilla syksyllä ja keväällä. Ruokaa on kuitenkin varattu niin, että sitä riittää ympäri vuoden. Kysy kassia oman alueesi diakoniatyöntekijältä!

Muualla verkossa