Rippikoulu

Kerran elämässä koettu seikkailu, kirkon kasteopetusta, traditio... Rippikoulu on kaikkea tätä ja paljon enemmän. Rippikoulu käydään tavallisesti sinä vuonna, jona nuori täyttää 15 vuotta.

Seurakunnasta lähetetään kaikille kirkkoon kuuluville nuorille kirje, jossa heidät ja heidän huoltajansa kutsutaan rippikoulun infoiltaan. Rippikoulun käyminen on vapaaehtoista. Joka vuosi yli 90% ikäluokasta käy rippikoulun.

Rippikoulua käydään noin vuosi ja se sisältää seurakuntaan tutustumista, kristilliseen oppiin syventymistä, jumalanpalveluskäyntejä ja huipentuu usein noin viikon mittaiseen leirijaksoon.

Leirijakson päätteeksi vietetään konfirmaatiojuhlaa kirkossa. Konfirmaatio on kasteen ja kastetun vahvistamista. Konfirmaatioita järjestetään vuosittain jokaisessa seurakunnan kirkossa.

Rippikoulun lähtökohtana on Jeesuksen kaste- ja lähetyskäsky:
"Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." (Matt.28:16-20)

Valokuva: Jussi Vierimaa