Apua ja tukea elämään

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet, sairaus, hengelliset asiat tai haluat keskustella, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen.

Oman seurakunnan papit, diakoniatyöntekijät ja muut seurakunnan työntekijät ovat seurakuntalaisia varten. Kirkon keskusteluapuun saa yhteyden puhelimella, tietokoneella tai kirjepostilla. Parisuhteen kipukohdissa apu voi löytyä esim. Rakkaudenroihusta  tai Parisuhteen palikoista. Sairaalajaksojen aikana sairaalapapit: Loimaalla ja Turussa ovat käytettävissäsi.

Nuoret voivat ottaa mieltä painavissa asioissa yhteyttä seurakunnan nuorisotyönohjaajiin ja nuorisotyöstä vastaavaan pappiin.

Diakoniatyö etsii ja tunnistaa kärsimystä ja hätää sekä yrittää lieventää sitä. Diakoniatyön painopistealueet määräytyvät paljolti siitä ympäristöstä ja avuntarpeesta, joka kullakin paikkakunnalla on nähtävissä. Diakoniatyöllä edistetään mm. ihmisarvoisen elämän mahdollisuuksia, yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta ja kansainvälistä vastuuta.

Vanhustyö, avustukset, mielenterveys- ja vammaistyö sekä lähimmäispalvelu kuuluvat nykyaikaiseen diakoniatyöhön. Diakonityössä toimivat sekä diakonian viranhaltijat että myös muut seurakunnan työntekijät mahdollisuuksiensa mukaan.